Μπάλα επιπέδου από την Εθνική – Επικράτησε με 2-1 κόντρα στη Φινλανδία

Νίκη με ψυχή

H Εθνική, υπό το βλέμμα  του Τζον Φαν ‘τ Σιπ, κατάφερε να επικρατήσει της Φινλανδίας στο 69ο παιχνίδι της στο ΟΑΚΑ με 2-1 και ανατροπή, καθώς βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο!

Η ελληνική ομάδα είχε και πάλι πάθος, διάθεση, όρεξη, στοιχεία που προκαλούν χαμόγελα, ικανοποίηση και αισιοδοξία στην κερκίδα. Επιπλέον είχε και πλάνο, ενώ ο Ολλανδός εκλέκτορας αρχίζει να χτίζει και κορμό, καθώς χρησιμοποίησε την ίδια ενδεκάδα για τρίτο ουσιαστικά παιχνίδι (με Βοσνία είχε παίξει ο Πασχαλάκης αντί του Βλαχοδήμου).

Με το σκορ στο 0-1 στο ημίχρονο, η Εθνική μπήκε παθιασμένη στο δεύτερο ημίχρονο. Μόλις στο 47′, ο Μάνταλος με πλασέ εξ επαφής ισοφάρισε σε 1-1 αξιοποιώντας την εντυπωσιακή προσπάθεια του Μπακασέτα, πετυχαίνοντας το τρίτο του γκολ σε 27 συμμετοχές.

Στο 70′ ο Γιαννούλης σέντραρε από αριστερά, ο Λημνιός έστρωσε στον Κουλούρη που πλάσαρε, ο Γιόρονεν απέκρουσε και εύκολα πάνω από τη γραμμή ο Γαλανόπουλος πέτυχε το πρώτο γκολ στην καριέρα του σε τέσσερις συμμετοχές με την Εθνική και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.Είναι χαρακτηριστικό ότι η Εθνική είχε 27-3 τελικές για γκολ!

Προηγήθηκαν με Πούκι οι Φινλανδοί

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική ομάδα πραγματοποίησε καλή εμφάνιση, σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι, με διάθεση να γίνει απειλητική και να σκοράρει χωρίς να τα καταφέρει. Οι Ελληνες διεθνείς είχαν 60-40% κατοχή της μπάλας και 14-2 τελικές προσπάθειες, δεν κατάφεραν όμως να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Αντίθετα οι Φινλανδοί με μία καλή στιγμή κι ένα αμυντικό λάθος, άνοιξαν το σκορ στο 27′. Ο Χατζηδιάκος έχασε την εναέρια μονομαχία, ο Σταφυλίδης έκανε λάθος και ουσιαστικά έστρωσε στον Πούκι που μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Βλαχοδήμο για το 0-1.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπακάκης, Χατζηδιάκος, Σταφυλίδης, Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Γαλανόπουλος (73′ Μπουχαλάκης), Λημνιός, Μάνταλος (92′ Μασούρας), Μπακασέτας, Παυλίδης (64′ Κουλούρης).

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: Γιόρονεν, Τόιβιο (59′ Λαμ), Βαλσάνεν, Καμαρά, Σούλερ (77′ Γιένσεν), Βαλσάνεν, Σκραμπ (77′ Σόιρι), Λουντ, Καούκο, Ραϊτάλα, Πούκι

Οι υπόλοιποι αγώνες του 10ου ομίλου

Ιταλία-Αρμενία 9-1
(8′, 33′ Ιμόμπιλε, 9, 64′ Ζανιόλο, 29′ Μπαρέλα, 72′ Ρομανιόλι, 75′ Ζορζίνιο πεν, 78′ Ορσολίνι, 81′ Κιέζα – 79′ Μπαμπαγιάν)

Λιχτενστάιν-Βοσνία 0-3
(57′ Τσίβιτς, 64′, 72′ Χότζιτς)

Βαθμολογία
1. Ιταλία 30

2. Φινλανδία 19

3. Ελλάδα 14

4. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 13

5. Αρμενία 10

6. Λιχτενστάιν 2

Σχετικά